Paraclisul Catedralei Naţionale: Racla cu moaștele Sf. Ioan Gură de Aur a fost purtată în procesiune şi așezată spre închinare

Manifestările organizate de hramul Paraclisulului Catedralei Naţionale au început sâmbătă cu scoaterea în procesiune a raclei cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur şi așezarea acesteia pentru închinarea credincioşilor. 

Procesiunea a fost condusă de Arhim. Dionisie Constantin, slujitor la Paraclisul Catedralei Naţionale şi consilier patriarhal pentru Atelierele Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă al Patriarhiei Române.

Pe parcursul procesiunii, Arhim. Dionisie Constantin, împreună cu clericii și credincioșii, au înălțat rugăciuni până la locul unde a fost așezat Sfântul Ioan Gură de Aur, care a primit acest supranume pentru predicile sale.

În continuare, este oficiată Sfânta Liturghie. De la ora 17:00 va fi oficiată Slujba Privegherii în cinstea sfântului.

În programul integral al hramului se regăsesc mai multe informaţii cu privire la slujbe şi orele la care acestea vor fi oficiate.

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului are hramurile Învierea Domnului, Maica Domnului Prodromiţa şi Sfântul Ioan Gură de Aur.

Mai multe imagini în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica 

Comentarii Facebook


Știri recente