Papa Shenouda III, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Copte a trecut la Domnul

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Copte din Egipt, Papa Shenouda III, a trecut la Domnul, sâmbătă, 17 martie 2012, la vârsta de 88 de ani, după cum ne informează Agenția Națională de Presă – Agerpres, citând televiziunea publică egipteană.

Cauza decesului nu a fost precizată pentru moment, însă liderul celei mai importante biserici creștine suferea de probleme de sănătate de mai mulți ani.

Papa Shenouda III s-a născut cu numele de Nazeer Gayed Raphael, în satul Abnoub, în apropiere de Assiut – Egipt, la 3 august 1923 și a fost ales Patriarh al Bisericii Ortodoxe Copte în 1971, după moartea Patriarhului Chiril al VI-lea.

Creștinii copți reprezintă peste 10% din populația de 80 de milioane de locuitori a Egiptului.

Evenimentul Zilei ne informează că aproximativ 100 000 depersoane și-au petrecut noaptea în fața Catedralei Patriarhale „Sfântul Marcu” din Cairo pentru a-și lua rămas bun de la trupul neînsuflețit al Papei Shenouda al III-lea.

Guvernul Egiptean a oferit creștinilor copți trei zile libere, pentru a participa la funerariile Patriarhului lor.

Citând BBC, Evenimentul Zilei informează că mesaje de condoleanțe au sosit din întreaga lume, inclusiv de la Papa Benedict al XVI-lea și de la președintele american Barack Obama, care l-a lăudat pe Patriarhul Shenouda ca fiind „un susținător al toleranței și al dialogului religios”.

Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel a transmis de asemenea un mesaj de condoleanțe pe care îl puteți citi pe site-ul nostru.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…