Papa Shenouda III, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Copte a trecut la Domnul

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Copte din Egipt, Papa Shenouda III, a trecut la Domnul, sâmbătă, 17 martie 2012, la vârsta de 88 de ani, după cum ne informează Agenția Națională de Presă – Agerpres, citând televiziunea publică egipteană.

Cauza decesului nu a fost precizată pentru moment, însă liderul celei mai importante biserici creștine suferea de probleme de sănătate de mai mulți ani.

Papa Shenouda III s-a născut cu numele de Nazeer Gayed Raphael, în satul Abnoub, în apropiere de Assiut – Egipt, la 3 august 1923 și a fost ales Patriarh al Bisericii Ortodoxe Copte în 1971, după moartea Patriarhului Chiril al VI-lea.

Creștinii copți reprezintă peste 10% din populația de 80 de milioane de locuitori a Egiptului.

Evenimentul Zilei ne informează că aproximativ 100 000 depersoane și-au petrecut noaptea în fața Catedralei Patriarhale „Sfântul Marcu” din Cairo pentru a-și lua rămas bun de la trupul neînsuflețit al Papei Shenouda al III-lea.

Guvernul Egiptean a oferit creștinilor copți trei zile libere, pentru a participa la funerariile Patriarhului lor.

Citând BBC, Evenimentul Zilei informează că mesaje de condoleanțe au sosit din întreaga lume, inclusiv de la Papa Benedict al XVI-lea și de la președintele american Barack Obama, care l-a lăudat pe Patriarhul Shenouda ca fiind „un susținător al toleranței și al dialogului religios”.

Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel a transmis de asemenea un mesaj de condoleanțe pe care îl puteți citi pe site-ul nostru.

Comentarii Facebook


Știri recente