Până în 30 septembrie compozitorii se pot înscrie la Concursul „Lăudați pe Domnul”

Până în data de 30 septembrie compozitorii din Patriarhia Română au posibilitatea de a se înscrie la Secţiunea B a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul!”. 

Concurenții la această secțiune vor realiza o creație corală modală, de inspirație folclorică românească, pentru cor de voci egale (copii), a cappella.

Compoziția va fi în primă audiție și nepublicată până în prezent, având durata între 4 şi 7 minute. Evaluarea lucrărilor se va face în perioada 16-20 septembrie 2019.

Compoziția câștigătoare (sau un fragment din aceasta) va fi interpretată de Corul Symbol în cadrul concertului din ziua de 27 octombrie 2019, de la Palatul Patriarhiei, iar  primii trei compozitori clasați vor fi premiați în cadrul acestui concert, organizat cu prilejul hramului Catedralei Patriarhale.

Conceptul şi regulamentul Concursului pot fi vizualizate pe site-ul patriarhia.ro.

Festivalul-Concurs se desfăşoară pe două secţiuni: Interpretare şi Compoziţie.

La Secţia de Interpretare sunt invitate următoarele coruri: Corala Bărbătească Ortodoxă Armonia din Constanța; Corul Parohiei Irești din județul Vrancea; Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române; Corul Symbol; Corul Bărbătesc Cantus Domini. 

Prezentatorii concertelor din cadrul Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Bisericească Lăudaţi pe Domnul!, ediția a XII-a, vor fi Liana Stanciu și actorul Silviu Biriș.

Foto credit: arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente