Palatul Patriarhiei | O sută de copii s-au întâlnit cu Patriarhul României de ziua lor

Nearly one hundred children have met Patriarch Daniel on Children's Day

O sută de copii din Prahova și din Cluj s-au întâlnit astăzi, de ziua lor, cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Elevii, aflați în timpul Săptămânii Școala altfel, au venit însoțiți de profesorii lor. Ei au vizitat Palatul Patriarhiei și Catedrala aflate pe Colina Bucuriei din București.

Este vorba de două grupuri de elevi, unul venit din Cluj, de la Școala gimnazială Iuliu Hațeganu, iar altul din județul Prahova, de la Școala Lizeta Paul-Greceanu din Cioceni.

Patriarhul Daniel a vorbit cu cei mici, le-a adresat urări și a apreciat succesele lor și rezultatele bune obținute la olimpiadele și la concursurile de religie și de la alte discipline.

Ne bucurăm că țara noastră are mulți copii, nu numai frumoși, ci și inteligenți, harnici, evlavioși. Vă dorim ajutor de la Domnul în activitatea voastră. Să ajungeți oameni mari, să faceți lucruri frumoase, spre bucuria părinților, a profesorilor și a colegilor voștri, a spus Preafericirea Sa.

Patriarhul României a adresat felicitări și s-a rugat pentru copii, dar și pentru educatorii și părinții lor.

Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Care a zis «Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!», să vă binecuvinteze pe voi, pe profesorii, învățătorii, educatorii și pe părinții voștri ca să ajungeți mari, harnici și darnici, să aduceți bucurie familiei, societății, Bisericii și poporului român.

De asemenea, elevii au transmis, prin intermediul Radio Trinitas, mesajele lor pentru Părintele Patriarh, în care i-au urat sănătate și să aibă sufletul tânăr.

Îi mulțumim că se roagă pentru țara noastră, pentru apărarea ei și pentru tot ceea ce face pentru noi, a spus unul dintre elevi.

Îi dorim să rămână mereu copil și să aibă sufletul la fel de tânăr întotdeauna, i-a urat o elevă Întâistătătorului Bisericii noastre.

La final, aceștia au primit binecuvântarea Părintelui Patriarh. Preafericirea Sa le-a oferit celor mici daruri constând în cărți, reviste religioase și dulciuri.

© basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente