Palatul Elisabeta poate fi vizitat până la 30 septembrie

„Expoziția Regală de la Palatul Elisabeta este deschisă până pe 30 septembrie 2021. Programul săptămânal pentru vizitatori este vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10:00-13:00 și 14:00-17:00”, a anunţat Familia Regală pe contul de Facebook.

Vizitatorii nu au nevoie de rezervări în prealabil. Biletele pot fi cumpărate direct la intrare. Tarifele biletelor sunt: pentru copii, studenți și pensionari 20 RON; pentru adulți 40 RON.

Vizitatorii beneficiază de un tur ghidat prin implicarea voluntarilor Asociaţiei Casa Majestății Sale. Au acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură și Sufrageria Mare.

„Sunt expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare a Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, portretele regilor și reginelor României din toate generațiile, precum și masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale”, anunţă Familia Regală.

Poate fi vizitată grădina Palatului, acolo unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantați de personalitățile regale și șefii de Stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace.

Palatul Elisabeta

Construit iniţial ca reşedinţă particulară pentru Principesa Elisabeta a României, fiica cea mai mare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, palatul nu a avut această destinaţie decât între anii 1937-1944.

Între anii 2001-2017 a fost reşedinţa oficială a Familiei Regale a României, prin atribuirea palatului în folosința Regelui Mihai I, pe durata vieții.

Începând cu anul 2020, palatul a devenit sediul Asociației Casa Majestății Sale, organizație de utilitate publică.

Arhitectura Palatului Elisabeta îmbină stilul maur cu cel brâncovenesc, făcându-l unic între palatele Bucureştiului.

Foto credit: Wikipedia/Cristian-Mihail Miehs

Comentarii Facebook


Știri recente