Pacienții Centrului „Sf. Nectarie” vizitați de voluntarii Paraclisului CMN | Ziua mondială de luptă împotriva cancerului

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) i-au vizitat marți, 04 februarie 2020, pe vârstnicii internați la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Capitală.

În Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, voluntarii au venit cu daruri de suflet.

Au adus un tablou pictat de copiii internați în Institutul Oncologic București, pe care l-au așezat pe coridorul centrului, iar apoi au oferit fiecărui pacient flori și iconițe.

„Anul acesta, tema Zilei Mondiale a Cancerului, Eu sunt și voi face (I Am and I Will), este despre tine și despre angajamentul tău de a acționa. Considerăm că prin acțiunile noastre pozitive, împreună putem atinge ținta de a reduce numărul de decese premature cauzate de cancer și boli necomunicabile cu o treime până în 2030”, se menţionează pe pagina World Cancer Day.

Comisia Europeană a lansat marţi o consultare publică pentru a pregăti până la sfârşitul anului un plan de luptă împotriva cancerului, cauza unui deces din patru în Europa.


Sursă foto: Facebook / Prună Dănuț Viorel

Comentarii Facebook


Știri recente