Păcatul este agentul dezbinării care ne face să nu fim uniţi nici în noi înşine, nici în familie – Episcopul Ignatie

„Păcatul este agentul dezbinării, care ne face pe fiecare dintre noi să nu fim uniţi, nici în noi înşine, nici în familie, nici la locul de muncă, nici în comunitate”, a spus duminică la Bristol Episcopul Ignatie al Huşilor.

Omilia duminicală rostită de ierarh în comunitatea românească din Marea Britanie a făcut referire la efectele păcatului în viaţa noastră.

„Trăim dezbinarea (n. r.: produsă de păcat) în interiorul, mintea şi inima noastră, iar când în interiorul tău eşti dezbinat, una gândeşti şi alta simţi, nu poţi lua deciziile cele bune. Păcatul este cel care te rupe în interior şi produce stările de stres, de nemulţumire, de tracasare interioară”, a spus Preasfinţia Sa.

Alternativa la dezbinare o reprezintă adevărata unitate care „vine întotdeauna de la Dumnezeu. El este sursa, izvorul absolut al unităţii noastre şi al unităţii dintre oameni”.

„Dacă vrem să câştigăm această unitate interioară, avem nevoie ca Dumnezeu să devină centrul vieţii noastre. Cu cât te împărtăşeşti mai mult de Hristos, în Liturghie, prin Sfânta Împărtăşanie, te schimbi, devii un alt om, îţi este asigurată unitatea fiinţei tale”.

„Nu poţi să aprinzi o candelă în inima ta dacă nu uneşti mintea şi gândul tău cu Hristos”, a menţionat Părintele Episcop.

Biserica românească din Bristol are ca ocrotitori pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, Sfânta Liturghie fiind oficiată de hramul lăcaşului de cult.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente