„Osânda Cărţilor”. Spectacolul de teatru dedicat Centenarului Marii Uniri a fost pus în scenă în Biserica din Filipeştii de Târg

Osânda Cărţilor, spectacolul de teatru dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 a fost pus în scenă marţi în biserica parohială din localitatea prahoveană Filipeștii de Târg.

‘În contextul în care Patriarhia Română a declarat anul 2018 drept anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, mi-am dorit să ofer credincioşilor din comunitatea noastră bucuria acestui spectacol de teatru cu caracter istoric şi religios. Spectacolul reprezintă o formă de mulţumire pentru credincioşi care de atâţia ani ne ajută şi contribuie la refacerea bisericii noastre după incendiul devastator care a mistuit-o aproape în întregime’, a declarat pentru Radio Trinitas părintele paroh Gabriel Botescu.

Spectacolul este produs de o trupă de tineri actori coordonaţi de Simona Pandele şi este prevăzut să se desfăşoare în cât mai multe biserici şi școli din Capitală şi din ţară.

Textul piesei, care transpune ideea creştină potrivit căreia apărătorii Ortodoxiei în vremea regimului comunist din România au fost şi făuritorii Marii Uniri, se bazează pe o realitate istorică consemnată de părintele Bogdan Aurel Teleanu, preot slujitor la Parohia Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc din Bucureşti.

Comentarii Facebook


Știri recente