Ortodocșii din Rusia și Georgia se roagă pentru pace în Osetia de Sud

Conflictul din Osetia de Sud, în care se confruntă militari georgieni, oseți și ruși, neliniștește Bisericile ortodoxe din Rusia și din Georgia.

Patriarhul Alexei II al Moscovei a dat publicității o declarație în care face apel la încetarea focului și reluarea dialogului dintre părțile beligerante. „Între cei care luptă unii împotriva altora sunt creștini ortodocși. Mai mult, sunt două popoare ortodoxe, chemate de Dumnezeu să trăiască în iubire și frățietate, care se confruntă astăzi între ele. Am luat act de apelul la pace adresat de patriarhul și catolicosul Elias II al Georgiei. La rândul meu, mă adresez celor care sunt orbiți astăzi de vrăjmășie: Opriți-vă! Nu lăsați să curgă sângele! Nu lăsați conflictul să degenereze! Dați dovadă de înțelepciune și curaj, așezându-vă la masa negocierilor”. „Biserica ortodoxă rusă este gata să se alăture eforturilor Bisericii ortodoxe georgiene pentru a contribui la instaurarea păcii” a conschis patriarhul Alexei.

Patriarhul Elias II al Georgiei a rostit, de asemenea, un mesaj în care cheamă la rezolvarea pe cale pașnică a conflictului din Osetia de Sud. La 8 august 2008, în Catedrala „Sf. Treime” din Tbilisi, precum și în toate bisericile din Patriarhia Georgiei, s-au săvârșit slujbe speciale pentru pace.

(Sursa: orthodoxie.com)

Comentarii Facebook


Știri recente