Ordinul „Mărturisitorii credinței străbune” pentru mai mulţi monahi din Episcopia Covasnei

Stareţii, duhovnicii şi maicile stareţe din Episcopia Covasnei care au rangul de stavrofore au primit săptămâna trecută ordinul „Mărturisitorii credinței străbune”. Distincţia le-a fost oferită de Preasfinţitul Părinte Andrei în cadrul sinaxei monahale desfăşurate la Mănăstirea Sita Buzăului.

Întâlnirea a fost precedată de Sfânta Liturghie prezidată de ierarhul locului. Preasfinţia Sa a oficiat o slujbă de pomenire pentru monahii şi monahiile din eparhie care au trecut în veşnicie.

În cadrul ședinței au fost susținute două referate cu titlurile „Taina morții ca viață în perspectiva biblică și filocalică” și „Viața monahală și învățătura creștină despre moarte”. Au avut loc și o serie de discuții legate de probleme administrative, liturgice și duhovnicești din cadrul episcopiei.

În eparhie există 9 mănăstiri, 4 schituri, 2 paraclise episcopale și 4 metocuri. Foto credit: Episcopia Covasnei şi Harghitei.
Preasfinţitul Părinte Andrei împreună cu stareţii şi stareţele din eparhie. Foto credit: Episcopia Covasnei şi Harghitei.
Ședința a avut loc în Paraclisul „Buna Vestire” din incinta mănăstirii. Foto credit: Episcopia Covasnei şi Harghitei
Parastas pentru monahii şi monahiile trecuţi în veşnicie.
„Piatra de căpătâi a vieţii călugăreşti este smerenia.” – Sfântul Varsanufie de la Optina. Foto credit: Episcopia Covasnei şi Harghitei.

Foto credit: Episcopia Covasnei şi Harghitei.

Comentarii Facebook


Știri recente