Ora Pământului 2019: Patriarhia Ecumenică a stins luminile exterioare

Patriarhia Ecumenică a stins luminile exterioare ale reședinței și catedralei din Constantinopol timp de o oră în semn de susținere a inițiativei intitulate Ora Pământului.

Anunțul a fost făcut sâmbătă seara pe pagina oficială de Facebook a Patriarhiei.

Ora Pământului 2019 este un moment-cheie pentru oameni, companii, autorități să își folosească puterea pentru a face schimbări la nivel personal, dar și la nivel global, încât să protejeze natura de care depinde bunăstarea și dezvoltarea umanității.

Peste 180 de țări și teritorii s-au reunit și anul acesta pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice și pierderii biodiversității, dar și pentru a inspira oameni, comunități, companii, guverne să acționeze pentru a stopa declinul biodiversității.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu este recunoscut la nivel internațional pentru inițiativele sale în privința problemelor de mediu din epoca noastră.

Patriarhul Bartolomeu a inclus pe agenda Bisericii Constantinopolului programe ecologice, a participat la simpozioane și întruniri pe probleme de mediu și a organizat seminarii pe teme ecologice, ceea ce i-a adus supranumele de „Patriarhul Verde”.

Viziunea și inițiativele Patriarhiei Ecumenice în domeniul mediului natural datează din anul 1986 când a fost organizată a treia ședință a Conferinței Presinodale Panortodoxe la Chambesy.

Participanții la această întrunire și-au exprimat îngrijorarea față de abuzul mediului natural de către oameni, în special în societățile din lumea occidentală.

Un alt moment important a fost marcat de enciclica Patriarhului Ecumenic Dimitrie, predecesorul Patriarhului Bartolomeu, care a stabilit data de 1 septembrie ca zi în care creștinii ortodocși să înalțe rugăciuni pentru protejarea și păstrarea creației naturale a lui Dumnezeu.

Foto credit: Patriarhia Ecumenică / Nikos Manghinas

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente