Ora de Religie în biserica Parohiei Sf. Ap. Petru și Pavel – Govândari, Reșița

Pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale nr. 7 din Reșița, Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel – Govândari” reprezintă locul unde se simt mai aproape de Dumnezeu, dar și „laboratorul” orelor de Religie. De altfel, colaborarea între Școală și Biserică este veche și a dat de-a lungul vremii rezultate benefice pentru amândouă instituțiile. Profesorii de Religie Diana Rațiu și Ilie Bădescu, sunt prezenți în viața bisericii cu foarte multe ocazii, iar elevii lor găsesc aici multe informații interesante. Urmare acestei colaborări fructuoase, multe din orele de Religie se desfășoară în biserică, mai ales cele care necesită exemplificări specifice, după cum informează site-ul episcopiacaransebesului.ro.

Astfel, joi, 7 februarie 2013, elevii clasei a VIII-a au ascultat explicațiile profesoarei Diana Rațiu despre icoane, iar preotul paroh Petru Berbentia a vorbit copiilor despre Dionisie din Furna și Erminia picturii bizantine, oferind informații referitoare la pictura bisericii parohiale. Preotul a explicat punctual scenele pictate pe pereții locașului de cult, dar și de pe iconostas și a oferit date concrete despre tehnica de lucru, despre culori și de asemenea, a făcut o paralelă între iconografia bizantină și pictura religioasă specifică bisericilor romano-catolice.

Dacă la începutul orei, elevii au rostit rugăciune „Împărate ceresc”, la final, îngenuncheați în fața iconostasului, s-au rugat Sfintei Fecioare Maria cu imnul „Cuvine-se cu adevărat”.

Comentarii Facebook


Știri recente