Oportunități de colaborare între membrii Federației Filantropia

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a găzduit, în perioada 18-21 februarie 2013, un schimb de experiență pentru mai mulți angajați ai asociațiilor și fundațiilor cu profil social din Patriarhia Română, membre ale Federației Filantropia.

Scopul activității a fost acela de a iniția proiecte și programe comune, dar și de a deschide oportunități de colaborare mai strânse între membrii federației, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania. Participanții au fost întâmpinați cu un cuvânt de bun venit de către Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și de către Preasfințitul Episcop-vicar Vasile Someșanul.

Programul a cuprins vizitarea Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, unde oaspeții au fost familiarizați cu noțiunea de îngrijiri paliative și cu modul de funcționare al centrului.

În cadrul întâlnirilor care au urmat a fost prezentat Programul „Sfântul Dimitrie Basarabov” – informare și consiliere în alcoolism și alte dependențe, iar participanții au avut ocazia să cunoască modul de desfășurare a activităților de consiliere – modelul „Minnesota” sau abordarea bio-psiho-socio-spirituală în recuperarea din adicții.

Proiectul medico-social de la policlinica fără plată

Policlinica fără plată „Sfântul Pantelimon”, unde a fost prezentat proiectul medico-social, a constituit un real interes din partea celor prezenți. În a treia zi, oaspeții au vizitat Centrul de servicii sociale „Sfântul Vasile Cel Mare”, unde au cunoscut modul și instrumentele de lucru în procesul de selecție a beneficiarilor centrului și au avut ocazia să participe la activități desfășurate în cadrul proiectului „Centrul comunitar de tineret”.

În finalul vizitei s-a realizat evaluarea schimbului de experiență și s-au stabilit direcții concrete de colaborare pentru a multiplica proiectele și programele sociale ale Arhiepiscopiei Clujului și ale Asociației Christiana și în alte eparhii din țară.

Schimbul de experiență a fost organizat în cadrul proiectului „Împreună pentru servicii sociale mai bune – Construirea capacității organizatorice a unei rețele naționale de ONG-uri creștine”, finanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Comentarii Facebook


Știri recente