Online: Răzvan Bucuroiu și Dumitru Horia Ionescu le vorbesc teologilor ieșeni despre Pr. Stăniloae

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași organizează în zilele următoare două conferințe dedicate părintelui profesor Dumitru Stăniloae, marele teolog român propus pentru canonizare.

Din cauza situației sanitare, evenimentele vor avea loc în mediul online, informează Doxologia.

Prima conferință va avea loc miercuri, 27 octombrie, de la ora 19:00, pe platforma Webex, și este organizată de Cercul de istorie bisericească „Arhiereu Narcis Crețulescu” al facultății de teologie ieșene. Invitatul evenimentului este jurnalistul Răzvan Bucuroiu, iar coordonatorul întâlnirii, părintele decan Ion Vicovan. Conferința are titlul „Cum l-am cunoscut pe părintele profesor Dumitru Stăniloae”.

Cea de a doua activitate va avea loc vineri, 29 octombrie, de la ora 18.00, pe Zoom, și este organizată de Cercul de spiritualitate ortodoxă „Pr. prof. Dumitru Stăniloae”. Invitatul conferinței este scriitorul Dumitru Horia Ionescu. Evenimentul are ca temă „Formarea duhovnicească a Părintelui Dumitru Stăniloae și întâlnirea lui cu Filocalia – repere pentru viața studentului teolog”. Pentru a participa la conferința Cercului de spiritualitate, vă rugăm să accesați acest link.

Comentarii Facebook


Știri recente