Omul depărtat de Dumnezeu se izolează în el însuși – Arhiepiscopul Râmnicului

Preasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, le-a spus credincioşilor reuniţi în rugăciune la biserica Muereasca de Sus că „Omul depărtat de Dumnezeu se izolează în el însuși” şi se îndepărtează și de „comuniunea cu aproapele”.

În omilia rostită în timpul Sfintei Liturghii, ierarhul a insistat pe faptul că „depărtarea de Dumnezeu este astfel mormântul însingurării omului”, informează Eparhia Râmnicului.

Pentru a explica cât mai bine înţelesul textului biblic duminical, ce face referire la vindecarea demonizatului din ţinutul Gherghesenilor, Arhiepiscopul Varsanufie a valorificat cuvintele unuia dintre Părinţii Bisericii.

Sfântul Ambrozie al Mediolanului a subliniat în opera sa că demonizatul vindecat de Mântuitorul Iisus Hristos, deşi a purtat în el un mormânt al minții, el devine un templu al lui Dumnezeu.

Lăcaşul de cult a aniversat 100 de ani de la construirea sa, Părintele Arhiepiscop amintind în acest sens că „la momentul realizării Marii Uniri, credincioșii acestei parohii  participau la sfințirea bisericii ridicată spre cinstirea eroilor căzuți pe fronturile de luptă”.

Foto Credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente