Omilia despre predică a Sfântului Ioan Gură de Aur

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut cartea Omilia despre predică a Sfântului Ioan Gură de Aur. În cuprinsul volumului, cititorii vor avea ocazia să lectureze un studiu omiletic și comparativ cu predica modernă și contemporană.

Pentru a veni în întâmpinarea cititorilor, în volumul de față, Editura Basilica a considerat oportună adăugarea textului în limba română a Omiliei despre predică a Sfântului Ioan Gură de Aur. Textul a fost preluat din revista Mitropoliei Ardealului (XXIII, 1-3), traducerea fiind realizată de părintele profesor Dumitru Fecioru.

Lucrarea este structurată în trei părți. În prima parte, părintele  Mihail Bulacu evidențiază importanța studiului principiilor omiletice dezvoltate de cei mai de seamă predicatori, între care, la loc de cinste, este, fără îndoială, Sfântul Ioan Gură de Aur. În cea de-a doua parte a lucrării, autorul realizează o prezentare a omiliei despre predică, transpunând principiile omiletice ale Sfântului Ioan Gură de Aur în cadrul omileticii cintemporane. În cea de-a treia parte, autorul face o comparație între predica ortodoxă și predica celorlalte confesiuni, evidențiind importanța activității omiletice pentru misiunea Bisericii, se arată în nota editorială.

Lucrarea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

De asemenea, lucrarea poate fi vizualizată pe site-ul www.colportaj.ro şi poate fi comandată la adresele: [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 0737. 145. 184.

Mai multe apariții editoriale AICI.

Comentarii Facebook


Știri recente