Omagiu familiilor numeroase: Mitropolitul Teofan botează al cincilea copil al fiecărui preot din Arhiepiscopie

Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei s-a aflat duminică în satul botoșănean Draxini unde a oficiat Taina Sfântului Botez pentru prunca Maria Parascheva, al cincilea copil al familiei preotului Ovidiu Lăzărescu.

În contextul declinului demografic tot mai accentuat din România, Înaltpreasfinția Sa încurajează nașterea de prunci și aduce un omagiu familiilor cu mulți copii prin acest gest care nu este unul singular. Părintele Mitropolit participă la botezul celui de-al cincilea copil al fiecărui preot din Arhiepiscopia Iaşilor.

De această onoare s-a bucurat și familia Preotului Ionuţ Alexandru Figher din Frenciugi, județul Iași: trei din cei șapte copii ai săi au fost încreștinați de Mitropolitul Teofan.

De asemenea, Mitropolitul Moldovei l-a botezat în aprilie 2016 pe Flavian, cel de-al cincilea copil al părintelui Florentin Urzică, parohul Bisericii „Izvorul Tămăduirii” din Agafton, Botoșani.


Mitropolitul Teofan s-a aflat duminică la Draxini și pentru a sfinți complexul parohial format din casă mortuară, lumânărar și două monumente ale eroilor, cu numai câteva zile înainte de hramul bisericii închinate „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”.

IPS Teofan primit la Draxini. ©Doxologia / Flavius Popa

În acest context, părintele paroh Dumitru Chelaru a fost hirotesit iconom, iar părintele co-slujitor Ovidiu Lăzărescu a primit distincția „Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei”, informează Doxologia.

Foto credit: Ziarul Lumina / Tudorel Rusu

Comentarii Facebook


Știri recente