Olimpicii sibieni la Religie au fost premiaţi de Mitropolitul Ardealului

Elevii care au obținut cele mai bune rezultate la faza județeană a Olimpiadei de Religie de la Sibiu au primit premii și diplome din partea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, informează site-ul oficial al Eparhiei. Festivitatea de premiere a avut loc miercuri, 8 iunie 2016, în capela Facultății de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

03

La eveniment au fost prezenți: inspectorul școlar general al județului Sibiu, prof. Ștefan Firu, inspectorul de Religie, prof. Gabriela Frățilă, inspectorul de Religie din Arhiepiscopia Sibiului, Sorin Joantă, numeroase cadre didactice de la școlile și liceele din județul Sibiu, preoți și majoritatea celor 55 de elevi premianți.

IPS Mitropolit Laurențiu a oferit elevilor premii constând în cărți și bani, precum și diplomele prin care li se atestă locul ocupat în cadrul concursului respectiv.

Au fost premiați astăzi elevii participanți la Olimpiada de Religie, la Concursul «Flacăra Ortodoxiei», unde au participat elevi de la clasele a V-a și a VI-a, și la concursul «Cultură și spiritualitate românescă», un concurs interdisciplinar, Religie și limba română. Am avut 55 de premianți și mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu pentru că și în acest an ne-a oferit premiile în cărți și bani, a spus inspectorul Gabriela Frățilă.

După acordarea premiilor, inspectorul școlar general al județului Sibiu, prof. Ștefan Firu a subliniat legătura firească dintre Școală și Biserică și i-a felicitat pe elevi și profesori pentru rezultate foarte bune la aceste competiții.

“Ne înscriem într-o tradiție firească, păstrată și continuată până în zilele noastre. Elevii merită din plin recunoștința noastră, dar vreau să mulțumesc și profesorilor și părinților pentru eforturile depuse. Vă felicit și vă asigur de tot respectul meu”, a spus inspectorul Ștefan Firu.

Comentarii Facebook


Știri recente