Olimpiada Naţională de Religie, faza judeţeană,în Arhiepiscopia Târgoviştei

Sâmbătă, 7 martie 2015, în Sala de festivităţi a Seminarului TeologicSf. Ioan Gură de Aurdin Târgovişte, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi MitropolitNifon, s-a desfăşurat faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale de Religie, la care au participat 150 de elevi, din clasele V-XII, care s-au calificat în prealabil la faza pe şcoală, după cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

Cu această ocazie, s-a desfăşurat şi Concursul judeţean de religie pentru elevii din clasele V-VI, la care s-au prezentat 48 de elevi, care conform legii nu au participat la Olimpiadă.

Elevii care se vor califica la etapa naţională, vor concura, în Săptămâna educaţională intitulatăSă ştii mai mult, să fii mai bun!, ce va avea loc la Piteşti. De asemenea, elevii seminarişti care se vor califica cu acest prilej, vor merge mai departe la etapa naţională ce se va desfăşura în Săptămâna Luminată la Târgovişte.

Câştigătorii acestei etape, care vor merge la faza următoare sunt:

·STAN Gabriela Raluca,religie, C.N. „Constantin Cantacuzino”, Târgovişte, 9,50, clasa a VIII-a.

·PRANGATE Petru,Vechiul Testament, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur”, Târgovişte, 9,50, clasa a IX-a.

·TOMESCU Ioana Daniela,religie,C.N.Nicolae Titulescu, Pucioasa, 9,40, clasa a IX-a.

·BOLBORICI Robert,Noul Testament, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur”, Târgovişte, 9,50, clasa a X-a.

·IONIŢĂ Valentin,I.B.O.R., Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur”,Târgovişte, 9,50, clasa a XI-a.

·CĂLIN Ioana Alexandra,religie, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur”, Târgovişte, 9,50, clasa a XII-a.

·IONICĂ Marius Alin,teologie dogmatică, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur”, Târgovişte, 10, clasa a XII-a.

Aceşti elevi vor fi premiaţi de către Înaltpreasfinţitul Părinte MitropolitNifon, atât în ziua de 19 martie a.c., cu ocazia Consfătuirii Semestriale a Profesorilor de Religie, cât şi în ajunul sărbătorii Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, în seara zilei de 10 august a.c., în debutul Pelerinajului Tinerilor din Eparhie.

Comentarii Facebook


Știri recente