Olimpiada de religie pentru copiii din centrele de plasament din țară

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, în data de 22 mai 2014, s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție a Olimpiadei de Religie, „Biserica lui Hristos” – faza națională, destinată copiilor instituționalizați în centrele de plasament din țară.

Cu ajutorul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului și a Consiliului Județean Argeș – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, prin C.T.F. Găvana concursul s-a desfășurat în sala de conferințe a Protoieriei Pitești, cu amabilitatea și întregul sprijin al Părintelui Protoiereu Ciprian Vuțan.

Au fost prezenți la acest eveniment Părintele Consilier Mărgăritescu Nicolae – reprezentantul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, Părintele Vuțan Ciprian – Protoiereu al Protoieriei Pitești, Domnul Macovei Adrian – Director general al DGASPC Argeș, cadre didactice din Argeș și opt preoți coordonatori de centre de plasament.

La ora 08.30 la Așezământul Sfinții Împărați Constantin și Elena a fost oficiată o slujbă de mulțumire către Milostivul Dumnezeu pentru acești micuți, de către cei doi preoți de caritate Părintele Floroaica Decebal și Părintele Nicolae Robert.

Au participat 60 de copii de la 47 de centre de plasament din 30 de județe.

Ca în fiecare an, unul din subiecte, a fost de creație și a avut ca temă ,”familia”.

Prin desfășurarea acestei olimpiade se urmărește reinserția socială a copiilor din centrele de plasament, valorizarea și promovarea acestora, cunoașterea adevărului și apropierea lor de dreapta credință.

Copiii din centrele de plasament au demonstrat că nu sunt cu nimic mai prejos decât copiii care au șansa de a avea o familie care să îi iubească, putând fi la fel de valoroși, plini de resurse intelectuale și spirituale.

La finalul concursului au fost acordate premii constând în diplome, bani și daruri, copii și însoțitorii au servit masa la Așezământul Sfinții Împărați, iar apoi au mers într-un pelerinaj la frumoasele mănăstiri argeșene.

Comentarii Facebook


Știri recente