Olimpiada de Religie la București, etapa pe municipiu

În pofida faptului că în ultimul timp a existat o campanie mediatică nedreaptă, care a pus în discuție importanța orei de Religie, elevii continuă să participe în număr mare la competițiile școlare care au în vedere această disciplină. Sâmbăta aceasta, elevii bucureșteni care au trecut de faza pe sector a Olimpiadei de Religie, au participat la etapa pe municipiu. Concursul a avut loc la Şcoala „Federico Garcia Lorca” din Capitală.

„Anul acesta s-a înregistrat o prezenţă numeroasă a elevilor la olimpiada pe municipiu. Spre deosebire de anii trecuţi avem mai mulţi elevi participanţi. Avem un număr total de 333 de elevi înscrişi la olimpiada pe municipiul Bucureşti. Se vor califica primii trei elevi de la fiecare an de studiu, în condiţiile în care aceştia vor obţine cel puţin 90 de puncte. Aşadar, primul criteriul este obţinerea notei minim nouă pentru a te califica la faza naţională, dar să faci parte şi din primii trei”, a declarat pentru TRINITAS TV Prof. Marius Bâzoi, metodist.

Elevii, vizibil emoţionaţi au fost aşteptaţi la ieşirea din săli de părinţi şi bunici.

Faza națională a Olimpiadei de Religie se va desfășura la Pitești, în timp ce elevii teologi vor susține proba finală a competiției în Târgoviște.

Comentarii Facebook


Știri recente