Olimpiada de religie în județul Cluj

Faza locală a Olimpiadei de religie se va desfășura sâmbătă, 9 februarie 2013, în județul Cluj. Competiția se adresează elevilor din clasele VII-XII și va avea loc în mai multe centre, printre care Cluj-Napoca, Huedin, Gherla, Dej, Câmpia Turzii și Turda, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

La Cluj-Napoca, centrul de examen va fi la Școala „Horea”, unde vor susține concursul aproximativ 120 de elevi. Competiția va începe la ora 10:00, când Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, va rosti câteva rugăciuni și îi va binecuvânta pe elevii participanți.

Subiectele au fost concepute astfel încât să verifice cunoștințele religioase ale elevilor. „Tematica olimpiadei pentru fiecare nivel de studiu a fost stabilită de către Consiliul consultativ al disciplinei; subiectele au fost concepute în așa fel încât să evidențieze atât cunoștințele de specialitate ale elevilor, cât și modul în care ei pot utiliza un limbaj teologic în anumite contexte date, mai precis redactarea unui eseu, argumentarea unor afirmații”, potrivit inspectorului de religie al județului Cluj, pr. Marian Sidon.

Rezultatele fazei locale a Olimpiadei de religie vor fi afișate în cursul zilei de sâmbătă. Elevii care vor obține note mai mari de 8 se vor califica mai departe la faza județeană a olimpiadei, care va avea loc în data de 2 martie la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…