Olimpiada de Religie în Episcopia Caransebeșului

Faza județeană a Olimpiadei de Religie s-a desfășurat și în Episcopia Caransebeșului sâmbătă, 7 martie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian. Concursul a fost organizat la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, fiind prezenți din partea Episcopiei Caransebeșului părintele Daniel Alic, consilier cultural al eparhiei, din partea Seminarului Teologic părintele director Constantin Train și de asemenea a fost de față părintele inspector de religie Emil Varga, după cum ne-a transmis Diac. Pavel Canea.

„Olimpiada de Religie are un rol extraordinar în viața tânărului participant, pentru că Ora de religie în sine este o oră care îl pune în acord cu valorile, tradițiile și moștenirea culturală a poporului român. De aceea Olimpia de Religie trebuie pusă pe același nivel de înțelegere și normalitate cu oricare olimpiadă, fie că vorbim de disciplinele matematică, română sau altele și totodată trebuie pusă pe același calapod, pentru că omul prin ceea ce caută de multe ori merge spre dezumanizare, iar religia vine în calea lui și poate să-l îndrume pe un drum al îndumnezeirii”, a precizat părintele inspector Emil Varga.

La această competiție județeană au participat 44 de elevi din tot județul Caraș-Severin, atât din mediul rural, cât și din mediul urban. Subiectele date au fost alcătuite în conformitate cu programa de examinare pentru olimpiadă, iar profesorii evaluatori fac parte din corpul didactic al Seminarului Teologic din Caransebeș, împreună cu profesorii metodiști de religie.

„Ne bucurăm că profesorii de religie au reușit să pregătească totuși, elevii, având în vedere situația actuală în privința religiei și nădăjduim ca și în viitor copiii să țină aproape de această disciplină. Sperăm ca cei care se califică la faza națională să obțină rezultate bune și să facă cinste județului nostru, având în vedere că în fiecare an olimpicii s-au întors cu rezultate deosebite, calificându-se pe primele locuri”, a subliniat Dorina Coste, profesor de Religie la Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș.

Faza locală a Olimpiadei de Religie a avut loc pe 17 ianuarie, iar cei care se califică la faza națională vor merge la Pitești în săptămâna 6-10 aprilie, considerată săptămâna altfel în școli.

Comentarii Facebook


Știri recente