Olimpiada de Religie în Capitală

În toată țara s-a desfășurat, sâmbăta aceasta, etapa județeană a Olimpiadei de Religie. În Capitală, faza municipală a concursului a fost găzduită de Liceul Teoretic „Ion Barbu” din sectorul 5 și a reunit aproape 300 de elevi de la clasele a VII-a până la a XII-a. La acest nivel al competiției s-au calificat elevii care la etapa anterioară au obținut peste 8.50.

„Din cei 329 înscriși, 297 au fost prezenți, dintre care 276 de ortodocși și 21 catolici. Sunt trei subiecte, de nivel peste medie”, a precizat Prof. Dr. Laurențiu Popica, director adjunct, Liceul Teoretic „Ion Barbu”, potrivit TRINITAS TV.

Proba de concurs a durat trei ore, iar elevii au de rezolvat trei subiecte cu punctaje diferite. Acestea au fost elaborate de o comisie alcătuită la nivelul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Etapa națională a Olimpiadei de Religie va fi organizată, anul acesta, la Slatina, în timpul săptămânii „Școala Altfel”.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…