Olimpiada de Religie în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

La Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău a avut loc, sâmbătă, 1 martie 2014, faza județeană a Olimpiadei de Religie pentru clasele V-XII. Cu acest prilej, cei 228 de elevi participanți și profesorii lor coordonatori au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

„Să nu uitați niciodată că la orice examen, nu numai la olimpiadă, este vorba de o sinergie, adică o împreună-lucrare cu Dumnezeu. Ajutorul lui Dumnezeu, în astfel de momente, depinde de modul în care v-ați implicat și dacă ați abordat subiectele cu seriozitate. Unul s-a străduit mai mult, altul poate mai puțin. Darurile sunt diferite, iar la un concurs, întotdeauna iese în evidență cel care este mai bine pregătit și înzestrat cu mai multe daruri. Așa a rânduit Dumnezeu, ca unuia să i se dea cinci talanți, altuia doi, altuia unul, însă fiecare este important”, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

Concursul a fost coordonat de inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Pr. Prof. Dr. Nicolae Moraru, după cum ne-a transmis Dragoș Olteanu.

La nivelul județului Vrancea, Olimpiada de Religie s-a desfășurat la Școala Generală „Ion Basgan” din Focșani, fiind înscriși 218 elevi.

Numărul mare de participanți a confirmat atât importanța orei de religie în programa școlară, cât și interesul elevilor față de cunoașterea lui Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente