Olimpiada de religie, etapa zonală în eparhiile ardelene

În Episcopia Oradiei s-a desfășurat etapa locală a olimpiadei de religie ortodoxă, organizată în șase centre, repartizate la nivelul județului Bihor: Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” și Liceul Teoretic „Lucian Blaga” în Oradea, Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita, Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca, Școala Gimnazială „Constantin Șerban” Aleșd, Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei, informează „Ziarul Lumina”.

Au participat 435 de elevi din ciclurile gimnazial și liceal. Pentru etapa județeană s-au calificat câte cinci elevi pe nivel de clasă de la fiecare centru din județ, respectiv câte 10 elevi pe clasă de la cele două centre din municipiul Oradea. Etapa județeană a olimpiadei de religie va avea loc pe 2 martie, la Colegiul Național „Emanoil Gojdu” din Oradea.

În Episcopia Devei și Hunedoarei, la etapa zonală a olimpiadei de religie au participat 400 de elevi, din clasele VII-XII. Concursul s-a desfășurat în șase centre: Colegiul Național „Aurel Vlaicu” Orăștie, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Petrila, Liceul Tehnologic „Ovid Densușianu” Călan, Colegiul Economic „Emanoil Gojdu”, Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva, Colegiul Național „Avram Iancu” Brad. 159 de elevi au obținut note peste 8.50 și s-au calificat astfel la etapa județeană, care va avea loc la Colegiul Național „Decebal” Deva, pe 2 martie.

Comentarii Facebook


Știri recente