Olimpiada de Religie, etapa județeană – Sibiu

Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu a fost și în acest an gazda Olimpiadei Județene de Religie, o competiție la care s-au înscris 130 de copii de la mai multe școli și licee. Înainte de începerea concursului din 1 martie, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului i-a binecuvântat pe elevii olimpici, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

Olimpiada Județeană de Religie de la Sibiu s-a bucurat și în acest an de un maxim interes din partea elevilor de gimnaziu și de liceu cu aptitudini și dragoste față de această disciplină. Așa cum prevede regulamentul, la concurs au fost înscriși elevi de la clasele VII-XII, iar pentru cei din clasele a V-a și a VI-a s-a organizat un concurs interjudețean. Cei peste 130 de elevi din școlile și liceele județului Sibiu au fost însoțiți la concurs de profesorii de Religie din instituțiile de învățămnânt reprezentate la Olimpiadă. Ca de fiecare dată, înainte de începerea concursului, IPS Mitropolit Laurențiu a venit în școala sibiană pentru a-i binecuvânta și felicita pe elevii înscriși la această etapă a Olimpiadei de Religie. Ierarhul le-a vorbit elevilor și i-a felicitat pentru dragostea arătată față de această disciplină unică în curricula școlară prin caracterul formator și mai ales prin conținutul cursurilor. IPS Mitropolit Laurențiu le-a urat succes elevilor și i-a asigurat de faptul că toți sunt câștigători la acest concurs prin implicarea lor sufletească la orele de Religie și prin pregătirea lor sufletească.

Alături de IPS Mitropolit Laurențiu, la Olimpiada de Religie s-au aflat inspectorul de Religie al județului Sibiu, prof. Măriuca Neagu, inspectorul de Religie de la Arhiepiscopia Sibiului, dr. Sorin Joantă, directorul Școlii „Nicolae Iorga”, prof. Ioan Moșneag, dascălii de Religie și cadrele didactice din comitetul de organizare.

Câștigătorii concursului județean de la Sibiu vor participa la Olimpiada Națională de Religie, iar toți cei care au avut rezultate remarcabile la etapa de la Sibiu vor fi premiați de IPS Mitropolit Laurențiu în cadrul unei ceremonii.

Comentarii Facebook


Știri recente