Olimpiada de Religie, după doi ani de pauză: S-a încheiat etapa județeană

După doi ani în care au fost anulate din cauza pandemiei, olimpiadele școlare pentru elevii din România s-au reluat. La finalul săptămânii trecute a avut loc faza județeană sau pe sectoare – în cazul Capitalei, la Olimpiada de Religie – Cultul Ortodox.

Au fost și excepții, unele județe cum sunt Cluj, Argeș sau Buzău, au organizat această etapă mai devreme, în data de 12 martie.

Concursul a început, în mod firesc, cu rugăciuni, oficiate, fie în biserică, fie clase sau chiar în sălile de sport, pentru a fi suficient spațiu. Unii elevii au primit binecuvântarea ierarhului lor înainte de examen, așa cum a fost cazul timișorenilor, clujenilor, sibienilor, gălățenilor, dar și al tulcenilor.

De asemenea, mai multe centre eparhiale au oferit premii câștigătorilor, imediat după anunțarea rezultatelor.

La Suceava, Episcopul vicar Damaschin Dorneanul i-a premiat, duminică, pe scena din curtea Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”, pe elevii cu rezultate bune atât la Olimpiada de Religie, cât și la Olimpiada interdisciplinară „Cultură și spiritualitate românească”. Elevii au primit Premiul special „Sfântul Grigorie Palama”.

Olimpiada de Religie – Cultul Ortodox este organizată separat pentru elevii de seminarii și licee teologice. Faza națională va avea loc la finalul lunii aprilie și începutul lunii mai. Etapa națională pentru seminarii și licee teologice va fi la Botoșani. Pentru elevii din celelalte instituții de învățământ, va fi organizată o sesiune națională pentru gimnazii, la Târgu Mureș și una pentru licee, la Sibiu.

Vezi calendarul complet aici.

Vezi bucuria reluării acestor competiții pe chipurile elevilor din toată țara, în galeria foto de mai jos:

Foto reprezentativă: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente