Ocrotitorul Severinului şi Strehaiei a fost cinstit la catedrala eparhială: în imagini

Sfântul Tismanei, Cuviosul Nicodim, a fost cinstit în ziua sa de prăznuire la Catedrala din Drobeta-Turnu Severin. El este ocrotitorul Eparhiei Severinului şi Strehaiei, dar şi al Mitropoliei Olteniei.

La slujba de la catedrală au asistat sute de credincioşi. Foto credit: Episcopia Severinului şi Strehaiei.

Slujba din a doua zi de Crăciun a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, şi de Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei.

În cadrul slujbei, Gîru Vasile a fost hirotonit diacon pe seama Catedralei Episcopale, iar diaconul Alin-Gheorghe Logofătu a fost hirotesit arhidiacon.

Episcopul Devei şi noul diacon hirotonit, pr. Gîru Vasile. Foto credit: Episcopia Severinului şi Strehaiei.

Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana a înfiinţat acum mai bine de 600 de ani Mănăstirea Vodiţa şi tot de numele său este legată începerea vieţii monahale la alte trei mănăstiri din Eparhie: Topolniţa, Coşuştea Crivelnic şi Gura Motrului.

Omilia a fost rostită de Arhiepiscopul Tomisului. Foto credit: Episcopia Severinului şi Strehaiei.

Sfântul a întemeiat şi alte biserici în ţinuturile Mehedinţiului, iar din timpul său oamenii ţin sărbătoarea numită Ciumarca, care aminteşte de minunile vinedecărilor de ciumă pe care sfântul le-a săvârşit.

Foto credit: Episcopia Severinului şi Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente