Oastea Domnului, centenar: Asociația dorește planificarea unor evenimente aniversare la Suceava

Delegați ai Asociației Oastea Domnului s-au întâlnit vineri cu reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în contextul împlinirii a o sută de ani de la fondarea organizației.

La Suceava a fost prezent președintele Sfatului Frățesc al Oastei Domnului, pr. prof. univ. dr. Vasile Mihoc. Din partea Centrului Eparhial au fost prezenți pr. Filaret Ruscan, consilier eparhial în cadrul Sectorului Misiune Pastorală și Actualitate Creștină, și pr. Ionel Doru Budeanu, protoiereu al Protopopiatului Suceava I.

În cadrul întrevederii a fost analizată posibilitatea planificării unor evenimente la Suceava, dedicate împlinirii celor 100 de ani de existență, în vederea păstrării legăturii constante cu Biserica și implicarea activă în lucrarea acesteia, se precizează pe site-ul oficial al Eparhiei Sucevei.

Totodată, au fost discutate diferite aspecte cu privire la măsurile necesare a fi implementate cu scopul îmbunătățirii calității vieții duhovnicești a credincioșilor, proiectele care se desfășoară în folosul semenilor, precum și relația membrilor organizației cu preoții parohi din zonele în care aceștia locuiesc.

Întâlnirea s-a încheiat cu interpretarea unor cântări închinate Maicii Domnului.


Momentul fondării pentru „Oastea Domnului” este considerat noaptea dintre anii 1922 și 1923, când pr. Iosif Trifa a decis înființarea mișcării.

Scopul asociaţiei este încurajarea trăirii creştine printr-o viaţă duhovnicească intensă, atât individual, cât şi comunitară, prin organizarea de întruniri periodice, publicarea de materiale ortodoxe destinate publicului larg şi prin diferite alte metode de catehizare. De asemenea, membri asociaţiei se angajează în diferite proiecte caritative.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Comentarii Facebook


Știri recente