Oaspeți de seamă la Sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

Pe 13 martie 2012 sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a fost vizitat de un grup de profesori și studenți de la Universitatea Columbia din New York (SUA), potrivit episcopia-italiei.it.

Oaspeții, profesori și studenți în jurnalism, în colaborare cu Universitatea Pontificală „Sacro Cuore” din Roma, se află în Italia pentru un contact cu diferitele realități religioase ce se găsesc aici, pentru o mai bună cunoaștere și o prezentare cât mai corectă a acestora în mass media americană.

La sediul Episcopiei, grupul a avut o întâlnire cu Preasfințitul Părinte Episcop Siluan care le-a prezentat caracteristicile și activitatea pastorală, administrativă și socială ale Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, răspunzând la numeroasele întrebări puse de cei prezenți care, fiind în programul de master studiul religiilor (Covering religion), au fost forte interesați de modul în care își desfășoară activitatea o episcopie ca a noastră, în contextul italian.

La final, cei prezenți, printre care se aflau și doi studenți de origine română, au poposit pentru câteva momente în parcul din incinta Episcopiei, făcând poze și primind mici suveniruri din partea gazdelor.

Comentarii Facebook


Știri recente