Oaspeți de seamă la Centrul „Sfântul Spiridon”

Ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu, și celebra campioană olimpică Nadia Comăneci au vizitat miercuri, 27 august, Centrul sociomedical „Sfântul Spiridon” – Vechi de la Biserica „Sfântul Spiridon” – Vechi din Capitală, informează Ziarul Lumina.

Cei doi oaspeți au fost întâmpinați și însoțiți de părintele paroh Ioan Iordache, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și directorul centrului socio-medical. După ce s-au închinat la racla cu sfintele moaște din locașul de rugăciune, ministrul Nicolae Bănicioiu și Nadia Comăneci au vizitat toate cabinetele din cadrul clinicii și au analizat, împreună cu părintele Ioan Iordache, oportunitățile de optimizare a actului medical și de modernizare a echipamentelor tehnice. „În calitate de ctitor al Centrului sociomedical „Sfântul Spiridon” – Vechi, doamna Nadia Comăneci a venit la centru cu domnul Nicolae Bănicioiu, ministrul sănătății. Timp de 45 de minute, domnul ministru a vizitat cabinet cu cabinet centrul sociomedical, s-a uitat la dotări și a apreciat activitatea centrului, spunând că e nevoie ca genul acesta de centre socio-medicale să fie cât mai multe în țară. La rugămintea doamnei Nadia Comăneci și la apelul nostru și al doamnei doctor Lidia Caianto, directorul medical al centrului, domnul ministru a promis că va acorda sprijin pentru procurarea unor aparate medicale imperios necesare pentru desfășurarea activității medicale. Domnul ministru s-a arătat foarte deschis, a receptat rugămintea noastră și chiar a fost încântat, îndemnându-ne să facem toate demersurile necesare și el va face tot ceea ce este cu putință ca să ne fie de ajutor pentru ca noi să ne putem desfășura activitatea, sprijinind pe cei care sunt neputincioși”, ne-a declarat părintele Ioan Iordache.

În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre posibilitatea extinderii activității la nivelul centrului sociomedical, astfel încât să fie omologate noi secții, să fie dezvoltate serviciile medicale existente și să fie suplimentată prezența medicilor în cele două ture. „Domnul ministru a apreciat activitatea celor 23 de secții din cadrul clinicii și faptul că Centrul sociomedical „Sfântul Spiridon” – Vechi s-a implicat în spitalizarea de zi, aprobate fiind unele boli de nutriție și diabet, astfel încât aproximativ 120 de persoane sunt consultate lunar. Totodată, a spus că ne va ajuta în ceea ce privește dotarea centrului cu aparate performante de fizioterapie și kinetoterapie. De asemenea, a apreciat ordinea și disciplina de aici și a spus că este convins că modelul celor realizate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Iași, în vremea păstoririi ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, prin Spitalul Providența, ne inspiră pe noi toți, cei care ne străduim să ne îngrijim și din punct de vedere medical de credincioșii noștri”, ne-a mai spus părintele Ioan Iordache.

Comentarii Facebook


Știri recente