Oare de ce judecă Hristos după faptele trupești? – întreabă Episcopul Sebastian

Oare de ce judecă Hristos după faptele trupești?, i-a întrebat duminică Episcopul Sebastian pe membrii comunităţii parohiale Stăvaru din comuna Urzica.

Episcopul Slatinei şi Romanaţilor a oferit apoi şi răspunsul:

„O face, pentru că El a fost și Om, asemenea nouă. De aceea I-a fost încredințată judecata Lui, pentru că zice evanghelistul: judecata este a Fiului Omului (Ioan 5:27)”.

„A trecut și El prin cele prin care trecem noi. Știe ce înseamnă să suferi, căci El Însuși a suferit. Știe ce înseamnă să fii flămând, să fii însetat, să fii gol, să fii batjocorit, să fii întemnițat, să fii omorât. El pe toate le știe, pentru că este Dumnezeu”, a spus Preasfinţia Sa.

Ierarhul a explicat în continuare în omilia sa din timpul Sfintei Liturghii textul evanghelic duminical care ne-a prezentat tabloul Judecăţii Universale.

„Înaintea lui Dumnezeu dragostea contează mai mult decât credința, de vreme ce multă lume crede, însă credința fără fapte este moartă. La fel și nădejdea, la fel și postul nostru, atâta vreme cât în suflet continuă să clocotească ura și răutatea față de aproapele”.

„Nu este de ajuns să crezi, nu este suficientă nădejdea, nu te împlinește nici rugăciunea, chiar și postul rămâne neroditor, dacă toate acestea nu-și găsesc finalitatea în dragoste”, potrivit Preasfinţiei Sale.

Mai înainte de oficierea Sfintei Liturghii, ierarhul a resfinţit biserica parohială, informează Episcopia Slatinei şi Romanaţilor.

Foto credit: Episcopia Slatinei şi Romanaţilor

Comentarii Facebook


Știri recente