O viață închinată formării tinerilor teologi. Aniversarea Părintelui Viorel Ioniță la Facultatea de Teologie din București

Părintele profesor Viorel Ioniță a fost aniversat marți, 29 noiembrie 2016, la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București, pentru întrega sa activitate didactică și misionară. La eveniment au participat ierarhi, profesori ai instituției și numeroși studenți, informează Radio Trinitas.

În cuvântul rostit, Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul,  Episcop vicar patriarhal, a evidențiat cultura teologică deosebită a Părintelui Viorel Ioniță.

Este o sărbătoare de suflet pentru noi. Îmi aduc aminte de anii studenției pe care i-am trăit între zidurile acestei clădiri, devenită simbol pentru teologia românească. Pe vremea aceea, Părintele profesor era cu mulți ani mai tânăr și într-o formă cu totul deosebită cum este și acum. Părintele are vaste cunoștințe de Patrologie și de Teologie Sistematică, a spus Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul.

La rândul său, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a evidențiat că Părintele Viorel Ioniță este un profesor foarte bine pregătit și apropiat de studenți.

Erudiția teologică și multitudinea de date oferite ne-au făcut ușor să înțelegem prin câte încercări a trecut Biserica în perioada ei de început. Am descoperit în cuvintele pe care le spuneați pregătirea unui profesor adevărat, dar și atenția față de studenți, a mărturisit Preasfințitul Părinte Timotei.

Părintele profesor a susținut o conferință despre Receptarea Sfântului și Marelui Sinod Ortodox. În cuvântul susținut, a subliniat importanța practicării sinodalității în Biserica Ortodoxă.

Este necesar ca Biserica Ortodoxă să răspundă cu o singură voce la problemele și provocările lumii de astăzi. Pentru aceasta este nevoie de practicarea sinodalității la nivel universal, a subliniat părintele profesor.

În cadrul evenimentului a fost lansat volumul omagial Teologia ortodoxă în dialog. Apariția editorială este semnată de părintele Părintele Viorel Ioniță.

Comentarii Facebook


Știri recente