O viață dedicată Muzicii și Bisericii

Ierarhi, profesori ai Facultății de Teologie Ortodoxă din București, dar și foști și actuali studenți l-au sărbătorit în această seară de 19 octombrie pe Părintele Profesor Doctor Nicu Moldoveanu cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani. Momentul aniversar a avut loc în Aula „Dumitru Stăniloae” a instituției academice, informează TRINITAS TV. În cadrul programului, Corul mixt al Facultății de Teologie a susținut un concert care a cuprins piese compuse, uniformizate și armonizate de Părintele Profesor.

„Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot. Mă simt împlinit și mi-am îndeplinit un plan pe care mi l-am propus de când am venit aici în sălile Facultății de Teologie ca asistent, lector, conferențiar, profesor, șef de catedră”, a spus Pr. Prof. Dr. Nicu Moldoveanu.

Momentul festiv a inclus și lansarea volumului omagial „Părintele Profesor Doctor Nicu Moldoveanu, la 70 de ani”.

Foști studenți, ucenici, dar și colegi din corpul profesoral și cunoscuți au elogiat, într-o atmosferă prietenească, personalitatea părintelui.

„Admir în primul rând la părintele profesor capacitatea de a forma ucenici. Este fără îndoială un exemplu pentru noi toți de modul în care trebuie să ne formăm ucenici”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

„Părintele profesor are toate însușirile care se cer unui cadru universitar. La vârsta dumnealui are o experiență extraordinară, 42 de ani de carieră universitară, acești ani fiind în slujba învățământului teologic românesc și în fond, în slujba Bisericii Ortodoxe. Este un model pentru noi și fiecare profesor trebuie să ajungă un model pentru studenți”, a spus Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București

Pentru întreaga activitate și pentru contribuția adusă la dezvoltarea muzicii bisericești în special și a celei corale în general, Părintelui Profesor Nicu Moldoveanu i-a fost acordat, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Ordinul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Comentarii Facebook


Știri recente