O studentă admisă după o promisiune făcută lui Dumnezeu a donat 3.000 de lei Centrului Sf. Nectarie

Tânăra Elena Bianca Voica din Cornu de Sus, județul Prahova, a donat marți 3.000 de lei pentru pacienții Centrului de îngrijiri paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Ea și-a împlinit astfel o promisiune făcută lui Dumnezeu: L-a rugat să o ajute să intre la facultate și I-a promis că va oferi o donație pentru bolnavii de cancer.

Dumnezeu i-a împlinit rugăciunea. Tânăra în vârstă de 19 ani a luat examenul de bacalaureat cu nota 9,75 și a intrat pe lista de la Buget la Facultatea de Drept a Universității din București.

Elena a ales să ofere donația ei „Centrului Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor la sfatul părintelui duhovnic Alexandru Zamfir, parohul din Cornu de Sus. Cei doi au mers în persoană să ofere banii, unde au fost întâmpinați de domnișoara Adriana Căruntu, directorul centrului.

„Eu in general fac astfel de promisiuni și donez în privat, pe telefon”, a spus tânăra studentă. „Dar acum am vrut să fie ceva mai special, să donez față în față și o sumă mai mare unor persoane grav bolnave de cancer.”

„Mulțumim, Elena, pentru darul oferit. Consider că reprezinți un model pentru ceilalți tineri: acela de a crede cu tărie în Dumnezeu, a învăța și a mulțumi”, i-a spus Adriana Căruntu.

Elena a înțeles valoarea rugăciunii și a promisiunilor făcute lui Dumnezeu cu ani în urmă, când mama ei a făcut o promisiune lui Dumnezeu, iar Dumnezeu a făcut o minune.

Tatăl fetei a fost supus unei operații la cap cu grad mare de risc, dar Dumnezeu a vegheat la succesul acesteia. Acum, ambii părinți sunt sănătoși și se pot bucura de succesul fiicei la admiterea în facultate.

„Mi-a adus multă liniște sufletească vizita la centru, iar devotamentul personalului m-a impresionat”, a povestit ulterior tânăra pentru Basilica.ro.

Ea a început, în paralel cu studiul la universitatea bucureșteană, și cursuri la distanță la Colegiul Franco-Român de la Sorbona, partener al Facultății de Drept a Universității din București. „Îmi doresc să devin avocat, iar aceasta îmi va oferi posibilitatea de a avansa mai repede. Este o oportunitate”, spune tânăra.

Proaspăta studentă spune că merge des la biserica din localitatea natală, deoarece aceasta îi oferă liniște sufletească. În plus, Părintele Alexandru Zamfir i-a fost mereu alături. „Este un preot apropiat de oameni și de copiii din jurul lui”, spune ea.

Mesajul Elenei pentru tinerii de vârsta ei este:

„Să aibă un plan de viitor cât mai bine stabilit și să-l urmeze, să nu se lase influențați de tentațiile din jur. Să facă cu pasiune orice își aleg și să fie cei mai buni în domeniul ales”.

Foto credit: Centrul de îngrijiri paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Comentarii Facebook


Știri recente