O stradă din Brooklyn va purta numele unui preot ortodox

Consiliul Municipal din New York a hotărât ca o stradă din cartierul Brooklyn să poarte numele unui renumit preot ortodox care a slujit în zona respectivă timp de peste 50 de ani.

Strada se va numi „Pr. Paul Schneirla” în semn de apreciere pentru activitatea pastorală desfăşurată de clericul bisericii „Naşterea Maicii Domnului” din cartierul newyorkez. În mod special a fost aleasă strada unde se află lăcaşul de cult, la intersecţia dintre Bulevardul Ridge şi Strada nr. 81.

„Fie că sunt veterani, activiști ai comunității sau doar eroi de zi cu zi, a fost întotdeauna o deosebită onoare pentru mine să contribui la dedicarea unei bucăţi din cartierul nostru oamenilor care au lăsat o amprentă indelebilă”, a declarat Justin Brannan, membru al consiliului local.

Hotărârea a fost adoptată în şedinţa din 19 decembrie 2019.

Paul Schneirla

Părintele Paul Schneirla a fost primul paroh al comunităţii antiohiene „Sfânta Maria” din Brooklyn, unde a slujit din 1951 până la pensionarea sa în 2002.

Teolog renumit cu o lungă listă de realizări notabile, părintele Schneirla a fost membru în Consiliului Național al Bisericilor începând cu 1940.

A slujit ca preot al Arhiepiscopiei Antiohiei timp de 71 de ani și a fost primul președinte al Departamentului arhiepiscopal de educație creștină.

A fost profesor la Institutul de Teologie Sfântul Vladimir şi a fondat revista „Cuvântul” al Arhiepiscopiei Antiohiene a Americii de Nord.

A trecut la cele veşnice în 2014.

Foto credit: Institutul Sfântul Vladimir

Comentarii Facebook


Știri recente