O rezidentă a Centrului de vârstnici de la Hârja a lansat un volum de poezii

Săftica Zglimbea, beneficiară a Centrului de la Hârja, şi-a lansat joi volumul intitulat  „Drag de poezie”. Organizat în regim intern din cauza pandemiei, evenimentul a coincis cu aniversarea autoarei, dar şi cu Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

„Prezentarea volumului a fost făcută atât de Părintele Ilarion (Mâţă, directorul centrului – n.r.) care a dat citire câtorva poezii din cartea doamnei, cât și de doamna Săftica care a prezentat pe scurt câteva aspecte din viața dumneaei prin care și-a descoperit darul de a compune, și care a mulțumim conducerii pentru ajutorul dat în redactarea lucrării”, se menţionează pe site-ul eparhial.

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A VÂRSTNICILOR

Lansarea de carte a făcut parte din manifestările organizate cu prilejul zilei vârstnicilor, manifestări restrânse în comparaţie cu anii precedenţi, în contextul pandemiei de coronavirus.

În ajunul sărbătorii Acoperământului Maicii Domnului un număr mare de beneficiarii au primit Taina Spovedaniei pentru ca în ziua dedicată lor să poată să se întâlnescă cu Hristos în Taina Euharistiei, iar apoi au participat la Slujba Privegherii, a declarat Pr. Ilarion.

Ziua vârstnicilor a început cu Sfânta Liturghie, oficiată de sărbătoarea Maicii Domnului, urmată de Slujba Parastasului pentru beneficiarii centrului care s-au mutat în veşnicie şi de Te Deum.

După momentele de rugăciune au urmat mai multe ateliere culturale şi practice.

AŞEZĂMÂNTUL DE LA HÂRJA

Căminul pentru persoane vârstnice de la Hârja funcţionează din anul 2006. Beneficiarii, majoritatea imobilizaţi la pat, sunt asistaţi de personalul specializat al Aşezământului şi beneficiază de servicii medicale, sociale, spirituale, psihologice, de terapie ocupaţională şi kinetoterapie.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente