O resursă utilă: Florilegiu patristic despre „Frumusețea și sublimul iubirii creștine”

O lucrare care poate fi resursă utilă mai ales pentru teologi, dar nu numai, a apărut recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Sub titlul „Frumusețea și sublimul iubirii creștine reflectate în viața de familie și în viața societății” puteți regăsi un florilegiu patristic, dar și o bibliografie tematică pe două subiecte principale: 1.) Pastorația părinților și copiilor și 2.) Filantropia creștină.

Volumul apare sub numele Episcopului vicar patriarhal Ieronim Sinaitul.

Cele două teme au fost alese de ierarh în contextul anului 2020 care a fost declarat „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români” în Patriarhia Română.

„Anul omagial-comemorativ 2020 nu este doar un moment de solemnitate, ci și prilej de reflecție, de cercetare și înțelegere a profunzimii creștine”, scrie PS Ieronim în Preambul.

„Am adunat aceste izvoare în rândurile lucrării de față și le-am grupat tematic, în speranța că ele pot contribui la informarea și formarea duhovnicească a cititorului. În plus, pentru acei cititori mai interesați, la finalul periplului patristic am așezat și o bibliografie tematică, ce adună mai multe titluri de lucrări, volume, studii și articole reprezentative cu privire la cele două teme omagial-comemorative ale anului 2020”, transmite Episcopul vicar patriarhal.

Răsfoiește cartea!


Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente