O parohie ieșeană acordă burse pentru 20 de elevi: O fostă bursieră a intrat deja la facultate

Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Săcărești, județul Iași, oferă anual 20 de burse lunare în valoare de 200 de lei fiecare pentru copiii comunității, încurajându-i să nu abandoneze școala. Rezultatele nu au întârziat: o tânără absolventă de liceu a intrat la facultate.

„Este al treilea an școlar când ne propunem să continuăm investiția în educația și viitorul tinerilor noștri. Avem și rezultate frumoase, de care ne bucurăm. Avem prima absolventă de liceu, Ionela David, care a și fost admisă la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Economia comerțului, turismului și serviciilor”, spune Părintele Paroh Cosmin Brînză.

„De asemenea, avem și o tânără speranță pentru fotbalul românesc, Octavian Lupu, care a fost admis la Liceul cu Program Sportiv din Iași.”

„Ne punem mari speranțe în ei, mai ales când vedem determinarea lor de a-și construi viitorul. Iarăși, avem destul de mulți copii care se pregătesc anul acesta pentru BAC și Testarea Națională. Le ținem pumnii, ne rugăm pentru ei și îi sprijinim pentru a le da speranță”, mai spune părintele paroh.

„Per total, bucuria noastră cea mai mare este că investiția în educația lor începe să rodească. Suntem încrezători în parcursul celor 20 de bursieri, unul din obiectivele noastre fiind acela de a-i determina pe fiecare dintre ei să se gândească serios la propria educație universitară.”

Copiii parohiei sunt foarte implicați în viața Bisericii și a comunității și fac mult voluntariat.

„Ține și de noi, preoții, să încurajăm tinerii spre un nivel mai adânc de educație, mai ales că Biserica Ortodoxă este cea care a pus bazele învățământului și educației în Țările Române. Or, noi, cei de azi, trebuie să continuăm această tradiție, să susținem mai ales elevii din mediul rural pentru a-și atinge potențialul maxim”, mai spune părintele Cosmin Brînză.

Valoarea totală a unei burse, pentru fiecare copil, este de 2000 lei (200 lei x 10 luni, cât durează anul școlar).

Donează

Cont: RO41BTRLRONCRT0250359702
Titular: Parohia Săcărești
Revolut: 0746936969

Vezi și:

Foto credit: Parohia Săcărești

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente