O parohie din Mediaș oferă burse de merit elevilor de liceu și gimnaziu

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfinții Mărturisitori Transilvăneni” din Cimitirul ortodox Mediaș oferă și anul acesta burse elevilor merituoși de la liceu și gimnaziu.

Parohia a acordat anul trecut burse elevilor silitori în valoare de câte 200 de lei pe lună. Anul acesta, cuantumul bursei este de 250 de lei pentru fiecare elev.

Banii se acordă pe durata întregului an școlar 2022-2023.

Programul prevede ca bursele să fie acordate pentru cinci elevi de liceu și trei din clasa a opta.

Elevii beneficiari de burse vor fi cei care au media peste 9, în cazul liceenilor, și peste 9.50 în cazul celor de clasa a opta. Alte condiții sunt implicarea în acțiuni de voluntariat și participarea la olimpiade și concursuri școlare organizate de Ministerul Educației.

Pentru a se înscrie la această bursă, elevii trebuie să redacteze o compunere sau un eseu pe tema fericirii.

Elevii care doresc să aplice pentru o bursă trebuie să depună o cerere și actele necesare la secretariatul școlii pe care o frecventează sau pe adresa de email [email protected]

Parohia a sprijinit elevii din comunitate la începutul anului școlar prin donarea a 92 de ghiozdane complet echipate pentru școală.

Afișul cu criterii pentru burse

Sursă foto: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…