O parohie din Cluj implementează un after-school pentru copii din familii defavorizate

La Parohia Sfânta Treime din Cluj-Napoca va funcţiona de anul viitor un after-school destinat copiilor care provin din familii cu o situaţie financiară delicată. Este cel de-al treilea proiect filantropic implementat de parohia clujeană.

Imobilul care va găzdui after school-ul a fost construit întru-un an de zile şi are o suprafață utilă de 250 metri pătrați. Recepţia lucrărilor a avut loc luni, în prezenţa Mitropolitului Andrei al Ardealului şi a reprezentanţilor Fundației Transilvania Leaders, sponsorul principal al proiectului.

„Anul viitor, după ce vom traversa cu bine această perioadă de pandemie, o să organizăm inaugurarea centrului social. Multumim, cu recunoștință, Fundației Transilvania Leaders pentru sprijinul acordat!”, a transmis coordonatorul proiectului, preotul paroh Cristian Baciu.

În cadrul parohiei funcţionează două programe filantropice. Acestea au fost inaugurate în luna iulie 2019: Cantina socială „Sfântul Ioan cel Milostiv” și Casa de oaspeți „Sfântul Ilie”.

Cantina socială oferă zilnic o masă caldă, în mod gratuit, pentru 20 de persoane, în timp ce Casa de oaspeți oferă 12 locuri, în regim gratuit, pentru bolnavii care urmează tratamente în spitalele clujene, dar și pentru familiile lor.

În prezent, Arhiepiscopia Clujului are 55 de proiecte şi programe sociale, care acordă adăpost, hrană, îmbrăcăminte, medicamente, îngrijiri medicale și paliative, educaţie copiilor şi tinerilor, alină suferinţele celor bolnavi şi dau speranţă acolo unde nu mai este. De toată această lucrarea filantropică au beneficiat anul trecut peste 16.000 de persoane. Astfel, au fost cheltuiți 15.856.678 milioane de lei în scop filantropic, la nivelul Eparhiei Clujului.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente