O parohie din Botoșani produce energie verde

Parohia „Sf. Ioan Botezătorul” din orașul Bucecea, județul Botoșani, a devenit de miercuri prosumator, adică produce energie electrică din surse regenerabile pentru consumul propriu şi injectează surplusul în rețea, contra cost.

„Prin montarea a 37 de panouri fotovoltaice pe Centrul Social cu Paraclis „Sf. Vasile cel Mare” și pe toaleta din curtea Bisericii, întreg Ansamblul Parohial „Sf. Ioan Botezătorul” Bucecea va beneficia de autonomie energetică, atât pentru consumul de energie electrică cât și pentru noul sistem de încălzire cu pompă de căldură ce va fi montat în următoarea perioadă”, a transmis Pr. Ioan Emanuil Cojocariu pe pagina de facebook a parohiei.

„Ca urmare, încă din 30 octombrie 2022, Consiliul Parohial și cu preotul paroh, întruniți în ședință de lucru, au discutat acest aspect și au aprobat inițiativa de a se monta sistemul de panouri fotovoltaice, care captează lumina solară și o transformă în energie electrică, generând energie regenerabilă sau „energie verde”, a mai menționat preotul.

Costul total al sistemului de panouri fotovoltaice a fost de 89.800 lei.

Sursele de finanțare pentru acest proiect au fost din bugetul propriu al parohiei: contribuții, donații, sponsorizări (72%) și din sprijinul financiar acordat de Primăria Orașului Bucecea (28%).

Foto credit: Facebook / Parohia „Sf. Ioan Botezătorul” – Bucecea

Comentarii Facebook


Știri recente