O parohie din Belgia oferă „Bucurie la Cutie” pentru 100 de copii din România

Parohia românească Antwerpen din Belgia organizează a doua ediţie a campaniei de Crăciun, intitulată „Bucurie la cutie”. Acţiunea filantropică presupune pregătirea unor cutii cu daruri pentru 100 de copii din România care provin din familii cu venituri modeste. Campania a început în data de 13 noiembrie şi se va încheia în 12 decembrie.

Parohia pune la dispoziţia celor doritori de fapte bune două posibilităţi: „pregătiți cutia și o aduceți la biserică sau donați o sumă de bani și pregătim noi cutia, în locul dvs”.

Pentru cei din Belgia, care pregătesc personal cutia, organizatorii au câteva sfaturi:

Vă sugerăm să puneți câte un articol nou de îmbrăcăminte și încălțăminte, ceva rechizite școlare, ceva dulce, o jucărie, o felicitare/scrisorică de la Moșu’ sau ca de la un prieten – în funcție de vârsta destinatarului). Trebuie avut în vedere faptul că cei care primesc darurile sunt câteodată frați sau vecini și că, dacă într-un pachet se vor găsi doar dulciuri, iar în altul de toate, bucuria nu va fi deplină pentru toți.

Pentru că la ediţia trecută au fost multe persoane dornice să participe la campanie, dar timpul sau distanța nu le-a permis să pregătească darurile, anul acesta Parohia Antwerpen va pregăti cutiile pentru un număr de 30 de copii.

„Dacă doriți să participați astfel la campania noastră, contactați pe unul dintre responsabilii de mai jos (numai seara, între 17:00 şi 20:30), alegeți-vă un copil și indicați suma pe care o puteți aloca pentru pregătirea cutiei cu bucurie, iar noi ne vom ocupa de restul. Banii vor trebui depuși în contul parohiei (Roemeense Orthodoxe Parochie Antwerpen; IBAN: BE84 0013 6127 4859, deschis la BNP Paribas Fortis; Comunicare: Bucurie la cutie 2021). După ce cutia va fi pregătită, veți primi bonul cu cele cumpărate!”

Suma donată pentru pregătirea unei cutii poate ajunge la maximum 140 de euro.

După calculele noastre, dacă dorim ca o cutie să conțină toate cele enumerate mai sus, suma alocată nu poate fi mai mică de 110 euro (pentru un copil mic, de 7-8 ani) și poate urca până la 140 euro (pentru un copil de 17 ani). Această variantă poate fi aleasă numai până la 1 decembrie!

Persoane de contact ANTWERPEN:

  • Gabriela NEGRUȚI – 0493 87 75 21
  • Doina VLAD – 0492 11 71 64
  • Mihail DÎNGEANU – 0491 89 33 80

Persoană de contact HASSELT:

  • Ana TECUCEANU – 0493 84 88 77

Mai multe informaţii despre campanie puteţi găsi pe site-ul parohial.

Parohia românească din Antwerpen a fost înființată în anul 1993, fiind apoi recunoscută juridic de Statul Belgian în 1996.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente