O nouă tabără pentru tineri în Episcopia Caransebeșului

În perioada 20-22 septembrie, Sectorul Social-Filantropic, Misionar și Activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului organizează tabăra „Credință și istorie pentru toți”, ediția a III-a. La aceasta participă un număr de 20 de copii și tineri merituoși, precum și cazuri sociale din centrele de tineret din orașele Reșița și Anina, după cum ne-au precizat Diac. Nicolae Codrea și Darius Herea.

Prima oprire a fost la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, unde tinerii și însoțitorii acestora au avut bucuria de a se întâlni cu Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului. Chiriarhul i-a binecuvântat și le-a oferit daruri după care a purtat discuții cu ei.

„Mă bucur pentru că și de data aceasta Dumnezeu a rânduit să fim împreună în catedrala noastră episcopală din Caransebeș și împreună să înălțăm o rugăciune înaintea Tronului Preasfintei Treimi, ca Dumnezeu cel Atotputernic să binecuvânteze lucrarea dumneavoastră, tabăra pe care o aveți în desfășurare, precum și celelalte activități ale sectorului dedicat tinerilor din eparhia noastră”, a arătat Preasfințitul Lucian.

În continuare, tinerii vor vizita mănăstirile Prislop și Colț, biserica de la Densuș, cetatea Colț, precum și capitala Daciei Romane, cetatea Sarmisegetuza Ulpia Traiana. De asemenea, în cadrul taberei vor avea loc jocuri educative și recreative. La final, toți cei prezenți au primit din partea ierarhului icoane și cărți de rugăciuni.

Comentarii Facebook


Știri recente