O nouă serie de cursuri de duhovnicie pentru preoții din Arhiepiscopia Clujului

Preoții din județele Cluj și Bistrița-Năsăud sunt ajutați să devină mai buni duhovnici. Arhiepiscopia Clujului organizează în acest sens, în fiecare an, în luna februarie, o serie de cursuri, la mănăstirile din eparhie, potrivit Radio Renaşterea.

Sunt invitați, pe parcursul câtorva zile, monahi și duhovnici cu experiență liturgică și pastorală, care să îi îndrume pe preoții mai tineri în tainele duhovniciei. Cei ce participă sunt invitați la o trăire liturgică mai intensă, prin sfintele slujbe oficiate la mănăstirile unde se țin aceste cursuri. De asemenea, clericii pot afla de la preoți și monahi cu experiență pastorală, ce înseamnă a fi un bun duhovnic.

Potrivit consilierului cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Bogdan Ivanov, cursurile își propun să faciliteze dialogul dintre preoții tineri și duhovnicii mai învățăți pe marginea unor subiecte de mare importanță precum: rolul duhovnicului, actualitatea canoanelor în societatea de astăzi și legătura dintre spovedanie și împărtășanie.

„Prin abordarea acestor subiecte, se dorește o mai bună asimilare de către preot a conștiinței misionare pe care trebuie să o aibă față de credinciosul care vine să se spovedească, știut fiind faptul că de tactul cu care el gestionează această relație depinde practic recuperarea sau pierderea credinciosului”, a mai spus pr. consilier Bogdan Ivanov.

Cursurile de duhovnicie sunt organizate în două serii, una pentru preoții din județul Cluj, care se va desfășura la Mănăstirea Nicula în perioada 9-12 februarie și la care vor participa aproximativ 20 de clerici din cele șase protopopiate ale județului, și o altă serie pentru preoții din județul Bistrița-Năsăud, care se va desfășura la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” în perioada 16-18 februarie și pentru care au fost selectați să participe 15 clerici din cele trei protopopiate, Bistrița, Beclean și Năsăud.

La ambele întâlniri va fi prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, care va deschide lucrările acestor cursuri și care va purta un dialog cu preoții clujeni și bistrițeni, oferindu-le în același timp sfaturi și îndemnuri părintești.

Comentarii Facebook


Știri recente