O nouă poartă a cerului pentru locuitorii din Şiacu, judeţul Gorj

După aproape un secol, pentru credincioşii din localitate gorjeană Şiacu, filie a Parohiei Corobăile, comuna Slivileşti, speranța de a avea propria biserică s-a împlinit.

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a sfințit duminică, 10 iulie 2016, noua biserică ce poartă hramurile „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfântul Ierarh Nicolae”, a precizat Prof. Vasile Gogonea.

Înaltpreasfinţia Sa a oficiat slujba de sfinţire şi Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi din care a făcut parte şi Părintele Ionel Câmpeanu, protopopul Protieriei Târgu Jiu Sud, de care aparţine această biserică. În cadrul Sfintei Liturghii a fost săvârşită hirotonia întru preot a diaconului Constantin Baciu, pe seama Parohiei Bârseşti, Protoieria Târgu Jiu Nord, judeţul Gorj.

În cuvântul rostit la finalul slujbei euharistice, Mitropolitul Olteniei a evidenţiat rolul şi importanţa Bisericii în viaţa oamenilor care vin să se roage şi să fie aproape de Împărăţia cea veşnică a lui Dumnezeu.

Ori de câte ori ne rugăm și venim la sfânta biserică noi mărturisim credința că suntem cu Mântuitorul Iisus Hristos, așa cum El ne-a spus: «Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului» (Matei 28, 20). Și iată că astăzi avem bucuria să reînnodăm legătura ce s-a rupt cu timpul și construcțiile pământești care au și ele o vreme a existenței lor. De acum, în biserica dumneavoastră se va săvârși Sfânta Liturghie și întotdeauna Bunul Dumnezeu va asculta rugăciunile preoților și ale credincioșilor și va fi milostiv tuturor celor care se pomenesc aici, va oferi din darurile Sale cele bogate tuturor celor care se roagă cu credință și inimă bună și va primi sufletele care se mută din lumea aceasta în viața veșnică, pentru ca legătura să fie întotdeauna neîntreruptă dintre noi, cei de pe pământ, și cei care au plecat în Împărăția Lui Dumnezeu, a spus Înaltpreasfințitul Irineu.

Piatra de temelie a Bisericii din Şiacu a fost pusă în anul 2004 în locul numit „Poiana Bisericii”, unde a fost sfinţită o bisericuţă de lemn în anul 1833, care  s-a ruinat la începutul secolului XX. Ridicarea sfântului locaş s-a făcut prin osteneala credincioşilor şi cu sprijinul autorităţilor publice locale.

Pentru implicarea deosebită în realizarea lucrărilor, fostul paroh, părintele Constantin Guşă a primit rangul bisericesc de iconom stavrofor, iar părintele Daniel Negomireanu, actualul paroh, pe cel de iconom. De asemenea, mai multe persoane au primit Gramate chiriarhale de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente