O nouă etapă a Programului „Sănătate pentru sate”

În localitatea Piteasca, comuna Găneasa – Ilfov, se va desfăşura sâmbătă, 19 septembrie 2015, o nouă etapă a Programului Sănătate pentru sate demarat de Patriarhia Română prin voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

O echipă formată din 10 medici, 10 asistente şi voluntari, condusă de domnul Floricel Cristea, medic neurolog, va acorda consultaţii medicale gratuite în localitatea ilfoveană.

„Echipa se va reuni sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 07:45, la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. De aici se va pleca spre localitatea Piteasca folosindu-se mijloacele de transport personale. Un rol important în informarea beneficiarilor acestei acţiuni l-au avut preotul şi medicul din localitate”, după cum a precizat Pr. Cezar-Antonio Dumitraşcu, Consilier Patriarhal în cadrul Sectorului Social-Filantropic al Administraţiei Patriarhale.

Pentru o eficienţă maximă se vor organiza între 5 şi 10 puncte de asistenţă medicală.

***

Între Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii a fost semnat joi, 03 septembrie 2015, un Protocol de cooperare privind Programul Sănătate pentru sate. Protocolul a fost încheiat cu scopul organizării unor acţiuni medicale umanitare, care au drept beneficiari persoanele defavorizate din mediul rural. Programul Sănătate pentru sate va funcţiona, într-o primă etapă, de câteva luni, ca proiect pilot în zonele care aparţin administrativ de Arhiepiscopia Bucureştilor, respectiv: judeţul Prahova, judeţul Ilfov şi Municipiul Bucureşti, urmând a fi extins ulterior, în funcţie de rezultatele obţinute, la nivel naţional.

Comentarii Facebook


Știri recente