O nouă ediţie la Patriarhie a Concertului de colinde. Patriarhul Daniel: Postul Naşterii Domnului este perioada darurilor care se arată în faptele de milostenie

În Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei a avut loc în seara zilei de 16 decembrie 2016 Concertul tradiţional de colinde Răsăritul cel de Sus. Evenimentul s-a desfăşurat cu binecuvântarea şi în prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, fiind organizat de Centrul de Presă Basilica.

La această ediţie au concertat Grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, Corala bărbătească ortodoxă Te Deum Laudamus şi Grupul de colindători din satul Breb, comuna Ocna Șugatag, Maramureş.

În continuare, Patriarhul României a adresat celor prezenţi un mesaj de binecuvântare intitulat Anotimpul colindelor şi al darurilor în care le-a vorbit despre importanţa duhovnicească a perioadei în care ne aflăm.

Postul Naşterii Domnului este în mod deosebit perioada darurilor care se arată în faptele noastre de milostenie şi culminează cu darurile de crăciun ca simbol al răspunsului nostru la multele daruri pe care Dumnezeu Fiul ni le aduce prin întruparea Sa de la Duhul Sfânt şi din Fecioara Maria şi prin naşterea Sa ca om în peştera Betleemului, a spus Preafericirea Sa.

De asemenea, cu prilejul sărbătorii Sfântului Proroc Daniel, sâmbătă, 17 decembrie 2016, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a primit un coş cu flori cu ocazia zilei onomastice.

La concert au fost prezenţi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, colaboratori ai Administraţiei Patriarhale şi Arhiepiscopiei Bucureştilor din Administraţia de Stat centrală şi locală, reprezentanţi ai Corpului diplomatic, membri ai Permanenţelor Consiliului Naţional Bisericesc şi Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, profesori ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul şi Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Bucureşti, parteneri şi susţinători ai Centrului de presă Basilica.

Evenimentul a fost transmis în direct de radioul şi televiziunea Trinitas ale Patriarhiei Române.

 

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente