O nouă ediție a „Zilelor Sfântului Siluan Athonitul”

Arhiepiscopia Ortodoxă a Timișoarei, în parteneriat cu Asociația Culturală Kratima din Timișoara, organizează în zilele de 24-25 septembrie cea de-a VI-a ediție a simpozionului internațional „Zilele Sfântului Siluan Athonitul”.

Evenimentul se va desfășura sub genericul „Cum îți sunt gândurile, așa îți este și viața! Doi monahi în același duh: Sfântul Siluan și Părintele Tadei de la Vitovnița”.

Invitații acestei ediții vor fi ierom. Pimen Dejanovici, starețul Sfintei Mănăstiri Vitovnița din Serbia și pr. lect. dr. Gheorghe Holbea, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă „Iustinian Patriarhul” din București, potrivit mitropolia-banatului.ro. Moderatorul întâlnirilor va fi pr. conf. dr. Constantin Jinga de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara. Conferințele vor avea loc în zilele de miercuri și joi, de la ora 18:00, în Aula Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…